Di saat kita di landa masalah, Dia (Allah) ada disini untuk mendengar masalah kita^^
Mocha Machino
ABOUT ENTRY LINKS ASK.FM I ASK.FM II TUMBLR
Buat Rujukan Format Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3)
•Wednesday, 5 November 2014•Comment Here
Assalamualaikum and Hi!
Good morning, good afternoon and good night u all. 
6 November 2014. Pada hari ini, zana nak kongsikan cara buat rujukan. Tapi rujukan yang format dia sama dengan format PT3 yang zana pernah dapat. Biasanya rujukan ada maklumat tentang buku , internet , orang sumber , surat khabar, dan banyak lagi kan? Biasanya rujukan dalam bentuk karangan dan ada sikit point2 kan? hehe.. tapi Format PT3 ni sikit je lain. Format ni semuanya point. Asalkan jangan tipu sudah. Okay, now, kita buat rujukan. 

CARA BUAT RUJUKAN
  1.  Sediakan folio yang anda sedang buat.
  2. Masa buat folio tu, salin semua maklumat berkenaan bahan yang awak rujuk. *contoh 
  • Tengok gambar tu betul2
  • Cari dan senaraikan semua rujukan yg awak guna.       * contohnya, if awak guna internet sebagai bahan rujukan, link/url internet tu awak salin. 


Maklumat yang perlu diambil :
  • Buku > Pengarang, tahun terbit , Tajuk , Tempat ,Penerbit
  • Jurnal > Pengarang , Tajuk , Nama Jurnal , Muka surat , tahun

Tips !
  • Disarankan guna lebih dari 3 rujukan. *kalau kurang pun takpa.
  • Dalam rujukan tak boleh letak gambar. 
  • Jangan jadikan rujukan sebagai karangan. *contoh korang buat "rujukan yang saya guna ialah orang sumber. Orang sumber saya ialah ___bla bla bla.. JANGAN BUAT MACAM TU. 


Entry LampauEntry Baru
PERFECLY IMPERFECT
Mocha Machino
16 years old
I can never change my past,it already happend anyway. All I can do is make the best of today,let go and keep moving on
ADIOT

WALKIE TALKIE

Sila tinggalkan jejak disini
I'm here for you
Tiada jejak yang mencarut disini
TALK TALK ! ! >
Always Be Mine

MRS BANNER HERE
LE WEBKINGS



BLOG ARCHIVE

  • MAKLUMAN MUAT TURUN BAHAN PENTAKSIRAN TINGKATAN 3 ...
  • Tarikh pelaksanaan PENTAKSIRAN TINGKATAN TIGA ( PT...
  • Boleh tak upload gambar?
  • Syarat Dai'e : Join Kelab Malaikat
  • Inche Kopiah.: Exclusive Report : Couple & Cinta
  • Handphone Giveaway by Syuhada1981.com
  • Cara Mudah Buat Duit ~ 8Share!
  • PBS yang Agak Menyusahkan! Akulah MANGSAnya!
  • Sekolah dah nak bermula ! Alamakk!!
  • Special Giveaway Handmade Bag ct N honey