Di saat kita di landa masalah, Dia (Allah) ada disini untuk mendengar masalah kita^^
Mocha Machino
ABOUT ENTRY LINKS ASK.FM I ASK.FM II TUMBLR
Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar PBS BAND 5 *ISI KANDUNGAN FOLIO
•Sunday, 22 September 2013•Comment Here
Hey hey..
ni mesti cari jawapan kepada segala masalah PBS kan? haa... Kat sini ler..
Harini baik pulak hati nak bagi contoh untuk PBS Geografi Band5 ~> Kesan Pembandaran Terhadap Alam Sekitar. Sebelum tu kena CLICK dulu tau.
Isi Kandungan Folio
Apabila sudah faham apa yang perlu dibuat, sekarang kita akan lihat isi kandungannya pula!!

  1. Cover/tajuk~ serta biodata kecil pelajar
  2. Isi kandungan~ ikut mukasurat
  3. Penghargaan~ say thanks!
  4. Maksud pembandaran atau definisi~ cari dekat Internet!
  5. Kesan positif~ senarikan dan huraikan serta add a few gambar supaya nampak cantik :3
  6. Kesan negatif~ senaraikan dan huraikan. jangan lupa letak gambar
  7. Langkah2 mencengah~ apabila ada kesan, mesti ada cara untuk memperbaikinya, research kat Internet atau buku teks kalau tak tahu 
  8. Penutup/rumusan~ ada sedikit kata2 nasihat untuk rakyat Malaysia yang boleh anda diberikan? 
Jika soalan yang anda dapat ialah kawasan kajian :

  • Sesetengah pelajar mungkin dapat soalan yang berkaitan dengan kawasan kajian. Jadi, zana harap korang semua letakkan a few gambar yang menunjukkan itu kawasan kajian. 
sumber : Kajian Lapangan Senadin, Miri

  • Maklumat yang zana bagi ni adalah umum. ~ Untuk yang dapat kawasan kajian, tolong ubah atau pilih mana yang awak rasa mungkin dan ada berlaku di kawasan kajian awak tu~
  •  Peta minda juga digalakkan untuk buat supaya nampak lebih cantik dan simple. Markah folio dpt banyak di gambar dan peta minda. 
  •  Graf pun boleh tambah jugak. 
Nak contoh tak? Ni yang zana dah siapkan. contoh1 dan lagi satu conth dia.. contoh2..
Thanks!! Btw, kalau nak tiru Komen dulu tau. Tingal jejeak di chat sebelah dulu yer! CLICK!
Jangan lupa tengok tentang cara membuat Rujukan Format PT3.



Entry LampauEntry Baru
PERFECLY IMPERFECT
Mocha Machino
16 years old
I can never change my past,it already happend anyway. All I can do is make the best of today,let go and keep moving on
ADIOT

WALKIE TALKIE

Sila tinggalkan jejak disini
I'm here for you
Tiada jejak yang mencarut disini
TALK TALK ! ! >
Always Be Mine

MRS BANNER HERE
LE WEBKINGS



BLOG ARCHIVE

  • Latest OpenHouse
  • Raya ! Ada OPEN HOUSE tak?
  • Segmen Jom Pilih Hadiah Raya
  • Jerebu Oh Jerebu
  • It's Boring~
  • Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen *TAMAT*
  • Holiday GiveAway By Adam Faiz *TAMAT
  • June Giveaway By Syiera *TAMAT
  • Duo Big Giveaway *TAMAT
  • First Giveaway by Nurin Aireen & Ieyra Ghani *TAMA...